Stor lagmoral gav oavgjort.

Europaspelet är i gång och inleddes med en rejäl holmgång i Kristianstad Arena. Supportrarna i den varma Arenan (om det var spänningen eller bristen på ventilation som gav värme låter vi vara osagt) fick se en rysare till match som hade två helt olika ansikten. Underläge med sju mål i paus vändes till 33–33 efter full tid där IFK visade stor lagmoral och krigarhjärta i den andra halvleken.

Om en vecka är det returmöte i Slovenien, seger då och IFK går vidare till nästa kvalrunda.

Första halvlek.

Som ingressen av denna text lyder var lördagens match, en match med två helt olika skepnader.

Inledvis är det bortalaget som inleder absolut bäst. IFK står för enkla tekniska misstag och Trimo Trebnje är skoningslösa i sitt omställningsspel.

0–4 och Stian Tönnesen tar lagets första timeout redan 3 minuter in i matchen. Först efter 5 minuter kan Anton Halén göra IFK:s första mål för kvällen.

Bortalaget straffade IFK Kristianstad på allt och drog i väg till i en sexmåls-ledning efter bara tio minuter.

IFK får inte spelet att fungera, vare sig framåt eller bakåt. Tio minuter kvar av första leder gästerna med sju bollar (6–13) och känslan är att det kan bli en lång kväll i Arenan. IFK knappar in något i slutminuterna efter två raka mål från Trym Johnsen.

När paussignalen tjuter har hemmalaget sju mål att hämta in (12-19), vilket känns tämligen avlägset just där och då.

Men man ska aldrig räkna ut IFK, det har vi sett förr.

Andra halvlek.

Utgångsläget inför andra såg mörkt ut, men inte ens ett underläge med sju bollar skulle knäcka IFK denna lördagskväll.

Inledningsvis av andra byter lagen mål med varandra och IFK kan inte krypa närmre.

Med 20 minuter kvar av kvalmatchen händer något, en sanslös upphämtning väntar. En upphämtning som till och med hade gjort förra säsongens Champions League-vinnare, Real Madrid avundsjuka.

IFK får grepp på slovenerna bakåt och på kort tid börja IFK närma sig i målprotokollet.

Gustaf Banke byts in med dryga kvarten kvar och stod för ett par viktiga räddningar (b.la. 3 straffräddningar) som ger IFK möjligheten att gå ikapp.

Philip Henningsson trycker in 31–31 med fyra minuter, Arenan kokar och känslan är att nu vänder IFK detta!

Men något segerjubel blev det inte. I slutet av matchen fick både IFK och gästerna ett sista läge att avgöra, men ingen av möjligheterna gick i mål och matchen slutar oavgjort.

Returmöte om en vecka, tack för stödet Kristianstad!