IFK fortsatt obesegrat i Handbollsligan

Efter tisdagens uddamålsförlust i kvalet till European League var det under fredagen dags för att ta revansch för IFK Kristianstad. Detta då man ställdes mot klassikerlaget Redbergslids IK på bortaplan. En match som bjöd på en hel del skönspel, men där det till sist var gästande IFK Kristianstad som drog det längsta strået och vann med 36–26 Ett resultat som innebär att IFK alltjämt är det enda obesegrade laget i Handbollsligan.

Inför fredagens batalj var det ett IFK Kristianstad som fick tillbaka Gustaf Banke mellan stolparna. Detta efter målvaktens känning i baksidan av låret. Ett välkommet nytillskott hos gästerna som fick en fin start på matchen. Efter en jämn inledning kunde IFK gå från ledning med 10–9 till ledning med 15–9. Mycket tack vare kantspringaren Emil Frend Öfors som noterades för hela sju mål i den första halvleken (tio totalt).

Men efter rycket visade Redbergslid karaktär och skapade lite nerv inför den andra halvleken. Ett effektivt övertalsspel och ett lyckat målvakts gjorde att hemmalaget putsade siffrorna till halvtidsresultatet 17–15 i IFK:s favör.

Men den som hade hoppats på en fredagsthriller fick vända sig på annat håll. För detta var en match som IFK inte tänkte förlora. Under den andra halvleken visade Gustaf Banke varför han är en av landets mest talangfulla målvakter och svarade för X antal kvalificerade parader. I offensiv riktning var det sedan en hänsynslös effektivitet som gjorde att luckan ner till hemmalaget bara växte i takt med att slutsignalen närmade sig.

Denna kombination gjorde till sist att IFK kunde springa ifrån och vinna med komfortabla 36–26 En perfekt genomkörare inför nästa match som spelas på tisdag då det är dags för returmatch mot danska Skanderborg på bortaplan.