Åttonde raka segern ett faktum

Fredag och handbollsfest i Kristianstad Arena. Då bjöd IFK Kristianstad på underhållning när man säkrade sin åttonde raka seger i Handbollsligan. Efter ställningen 13-14 i halvtid kunde IFK efter många om och men vända och vinna med slutresultatet 31-28. Ett resultat som gör att IFK befäster serieledningen.

IFK Kristianstad kom till matchen mot Önnered som det enda obesegrade laget i Handbollsligan. Facit inför matchen var sju segrar på lika många matcher. För motståndet stod Göteborgslaget Önnered, som efter en fin start haft en motig period under de senaste veckorna.

Men trots sin nedåtgående formkurva var det gästerna som inledde matchen bäst. Anförda av ett starkt mittsexspel den Erik Karelius och rutinerade Andreas Berg på vänsterkanten kunde Önnered ta en tidig ledning under den första halvleken. Efter knappt tio minuters spel tog gästerna ledningen med 6-3, en ledning som man sedan höll halvleken ut. Men två snabba mål från Markus Olsson gjorde att IFK kunde putsa till halvtidsresultatet till 13-14 i gästernas favör.

Den andra halvleken började sedan ungefär som den första. Nämligen med ett Önnered som var hungriga och kunde rycka en aning återigen. Efter lite drygt tio minuters spel av den andra halvleken prickade Erik Karelius in 21-17 för Önnered. Därefter vaknade dock IFK till och efter ett par snabba mål var vändningen ett faktum.

Det var däremot ett Önnered som vägrade att släppa greppet och IFK fick kämpa fram till hesa Fredrik ljöd. Men efter en het batalj visade tavlan resultatet 31-28 efter 60 minuters spel.