IFK sprang över HK Malmö

Serieledande IFK Kristianstad mot den skånska kollegan HK Malmö. En match som på förhand kittlade handbollsälskarna. Men efter en jämn start sprang IFK ifrån och slutresultatet 35–21 var aldrig riktigt hotat inför en kokande Kristianstad Arena.

3 722 personer hade tagit sig till Kristianstad Arena för att bevittna Skånederbyt mellan serieledande IFK Kristianstad och nästjumbon HK Malmö. Ett HK Malmö som tränas av IFK-bekantingen Björn Sätherström.

Men den som hoppades på dramatik fick lämna arenan besviken denna kväll. För detta var IFK:s match från start till mål, bortsett från en trevande period på cirka tio minuter i början av matchen. Då var nämligen gästerna i ledning med 5–4, men då satte IFK ner foten och visade varför man kommer bli svårstoppade i år. Underläget förvandlades hastigt och lustigt till ledning med komfortabla 14–6 inom loppet av 15 minuter. Ett ryck som orkestrerades av en fullkomligt lysande Espen Christensen (som landade på 50 i räddningsprocent) och ett kontringsspel som fick publiken att häpna.

Detta ryck gjorde också att IFK kunde gå till halvtidsvila i ledning med hela 16–8. Ett resultat som gjorde att matchen i praktiken var avgjord där och då. I den andra akten fick IFK sedan chansen att rotera truppen, samtidigt som Christensen fortsatte storspela. Till sist skrevs slutresultatet till hela 35–21, något som gör att avståndet ner till jagande IK Sävehof är intakt.