Komfortabel seger i Skånederbyt

Handbollsligan rullar på och under måndagen var det dags för ännu ett Skånederby. Denna gång mot Lugi på bortaplan och efter en imponerande insats stod IFK Kristianstad återigen som segrare. Detta genom slutresultatet 33–26, vilket gör att IFK befäster sin serieledning innan serien vänder på lördag.

Lugi HF är en förening som är känd för sin extravaganta talangutveckling och detta speglas också i årets trupp. Men i årets serie har det hackat en aning för Lundensarna, men IFK var trots allt varnade inför måndagens derbydrabbning. Detta visade sig också under matchupptakten.

Lugi visade prov på flertalet fina kombinationer och skyttekungen Fredrik Olsson fick stundtals för mycket utrymme för att kunna lossa sitt fruktade skott. För IFK:s del var det desto mer utspritt i målskyttet, något som speglade sig i den jämna matchbilden under den första akten. Men en fin avslutning där IFK gick från ledning med 13–12 till 18–13 inom loppet av åtta minuter i den första halvlekens slutskede. Ett ryck som gav välbehövligt andrum inför den andra halvleken.

Den andra halvleken präglades även den av ett jämnt och tufft spel mellan två oerhört talangfulla gäng. De unga Lugi-spelarna hittade fina kombinationer genom det brandgula försvaret. Men detta var en match som gästerna vägrade förlora. Anförda av Markus Olsson (åtta mål totalt) och ett strålande linjespel från Ludvig Jurmala Åström gjorde att IFK till sist kunde hålla Lugi på ett behörigt avstånd under de avslutande matcherna. Detta trots att Lugi lyckades skapa en del nerv när de reducerade till 25–28 med lite drygt sju minuter kvar av matchen. Men det hopp som fanns hos hemmaspelarna släcktes snabbt när IFK vann de avslutande minuterna med övertygande 5–1, vilket också gjorde att ytterligare två poäng kunde säkras.

Nästa match spelas redan på lördag. Denna gång står Lugi (återigen) för motståndet hemma i Kristianstad Arena.