Komfortabel seger i omstarten

VM-uppehållet är äntligen över och under onsdagskvällen var det dags att se IFK Kristianstad i Handbollsligan på nytt. Denna gång var det bortamatch mot ett storsatsande Önnered som stod på schemat. En match som började tufft, men där IFK till sist kunde springa ifrån ordentligt och vinna med hela 40–28 efter en imponerande slutspurt i den första halvleken.

För Sveriges del blev det en fjärdeplats på hemma-VM. Men IFK Kristianstad siktar högre än så när vi nu går in i slutspurten av Handbollsligan. Inför uppehållet ledde de orangea – två poäng före jagande Sävehof. En differens som skulle hålla i sig efter onsdagens matcher.

Men det blev en någorlunda trög start för Stian Tönnesens manskap. Önnered trampade gasen i botten inför hemmapubliken och efter knappt två minuters spel var det hemmaledning med 3–0. Något som kom som en direkt följd av en hel del slarv och oskärpa i offensiven för IFK:s del. Men därefter skulle gästerna tugga sig tillbaka in i matchen. Först stoppade man blödningen och sedan kunde det imponerande rycket komma, precis innan halvtidsvilan.

För när Hugo Forsberg prickade dit 10–8 i hemmalagets favör, så var det roliga slut för Önnereds del. Inom loppet av elva minuter svarade IFK för tio (!) raka mål och underläget förvandlades till ledning med 18–10 för IFK Kristianstad. Ett ryck som skulle visa sig bli matchavgörande. Efter rycket spelade hemmalaget förvisso upp sig en aning, men i halvtid var det IFK som var i ledning med komfortabla 20–14. Något som gjorde att det skulle mycket till för att hemmalaget skulle få några poäng med sig.

Under den andra halvleken visade IFK varför man leder Handbollsligan efter drygt halva säsongen. Stian Tönnesen fick se sina startspelare fortsätta att mala ner hemmalaget och när matchen i praktiken var avgjord fick han se övriga spelare i truppen springa stora hål i hemmaförsvaret. En kombination som gjorde att slutresultatet skrevs till hela 40–28, vilket också innebär att IFK fick med sig två viktiga poäng hem till Skåne inför lördagens tuffa hemmamatch mot Alingsås HK.