Frend Öfors visade klassen mot Hallby

Ny lördag och ny match i Handbollsligan för IFK Kristianstad. Denna gång på hemmaplan mot en av säsongens stora överraskningar, Hallby. En match som visade att Hallby är ett lag att räkna med, men där IFK och Emil Frend Öfors visade varför man kommer vara med och slåss om SM-guldet senare i vår. Något som blev extra tydligt när IFK kunde springa ifrån och vinna med komfortabla 29–24.

Efter en snöplig uddamålsförlust mot Skövde var det under lördagen dags för IFK Kristianstad att jaga revansch. För motståndet stod IF Hallby från Jönköping, ett lag som har imponerat under sin nya tränare Andreas Hallberg under säsongen.

Matchen inledde med ett böljande spel. Lagen turades om att gå upp i knappa ledningar för att sedan bli ikappsprungna av motståndarna. Detta speglade sig också i halvtidsresultatet 12–12, där IFK gjorde ett knappt ryck, men där Hallby lyckades både reducera och kvittera innan hesa Fredrik ljöd. Ett oavgjort resultat var något som hemmaspelarna kunde tacka Gustaf Banke i målet för. Hemmakeepern svarade för alla möjliga slags räddningar och var också en stor anledning till att gästerna endast noterades för tolv mål i den första halvleken.

Inför den andra halvleken stod det klart att de orangea behövde eliminera sina slarvfel, för att man skulle komma tillbaka på vinnarspåret igen. Detta var också ett segerrecept som anammades från hemmaspelarna. Slarvfelen minskade drastiskt, samtidigt som Emil Frend Öfors och de andra offensiva kanonerna visade varför IFK återfinns i toppen av Handbollsligan.

Som så många gånger förr kom det avgörande rycket i mitten av den andra akten. 15–15 förvandlades till 18–15 och därefter kunde IFK hålla gästerna på ett behörigt avstånd. En starkt bidragande faktor till detta var tidigare nämnda Emil Frend Öfors, som svarade för nio mål på tio avslut, något som gjorde att IFK till sist kunde vinna med 29–24 och således behålla avståndet ner till jagande Sävehof i tabelltoppen.