Sveriges häftigaste handbollsklubb

Galakvällen kröntes med ny seger framför hemmapubliken

Efter cuptriumfen tidigare i veckan var det under fredagen återigen dags för match i Handbollsligan. Denna gång var det anrika Redbergslids IK som stod för motståndet på hemmaplan. En match som började trevande, men där IFK till sist kunde kliva av banan med två nya poäng under bältet. Detta efter slutresultatet 34–29, vilket också innebär att IFK är en seger ifrån en säkrad seger av årets grundserie.

Tisdagens urladdning mot Hammarby i finalen av svenska cupen var ett välkommet tillskott i den annars långa ”serielunken” som har pågått sedan sensommaren. Men under kvällen var det alltså dags att återgå till spel i Handbollsligan för IFK Kristianstad och till en inledning såg det ut som att urladdningen i tisdags hade satt sina spår.

Hemmalaget kom inte riktigt upp i nivå och missade skott blandades med en del tekniska fel. Men som tur är hade IFK Kristianstad en fantom mellan stolparna. Gustaf Banke svarade för en fullt godkänd insats senast, men mot Redbergslid inledde keepern på ett makalöst bra sätt. Den ena svettiga paraden löste av den andra och hemmamålvakten var en starkt bidragande faktor till att IFK faktiskt kunde gå till halvtidsvila med 13–12.

Inför den andra halvleken var det ovisst hur det hela skulle sluta. RIK, som har precis allt att spela för, visade prov på ett organiserat anfallsspel och i buren svarade Mika Mäkelä för flera fina räddningar. Men när det väl var dags att avgöra den här matchen var det IFK som visade klassen.

Gästernas Vasko Sevaljevic (13 mål) var allt för ensam i offensiven och när det inte fungerade för den montenegrinske mittnian, kunde IFK kontra i första- och andra fas. Störst triumfer firade Albin Selin. Högersexan som återigen fick spela hela matchen i Anton Haléns frånvaro, visade framfötterna och noterades för hela åtta mål. Något som gjorde att IFK till sist kunde vinna med komfortabla 34–29. Ett resultat som innebär att man behöver vinna en av de två kvarvarande matcherna för att säkra seriesegern.

Den första matchbollen dyker upp redan på fredag. Den gången är det Aranäs som står för motståndet hemma i Kristianstad Arena. Men innan det är dags för den matchen kan alla brandgula supportrar njuta av en trevlig helg – som cupmästare.