Sveriges häftigaste handbollsklubb

En bra premiärmatch – trots förlust.

Säsongen 2022/23 är igång!

Under måndagen reste herrlaget till Danmark för träningsläger där även två träningsmatcher står på schemat. Dagen inleddes med ett träningspass hemma i Arenan innan bussfärden tog killarna till Thansen Arena och årets första träningsmatch mot Fredericia som slutade sexa i den danska ligan förra säsongen.

Trots förlusten gjorde Kristianstad en bra premiärmatch mot ett snabbt och storväxt hemmalag. Matchen är jämn rakt igenom, en bra handbollsmatch i ett snabbt tempo och förhållandevis få tekniska fel för att vara säsongens första träningsmatch.

En bra genomkörare som kunde slutat hursomhelst men sista två minuterna är Fredericia skarpare och går från 29–29 till 33–29. (15-14 i paus)

I IFK Kristianstad visar Markus Olsson samma fina form som förra säsongen och med sina åtta mål blir han Kristianstads bäste målskytt denna måndagskväll. Även Ludvig Jurmala, Gustaf Banke, Isak Larsson och Philip Henningsson får extra beröm.

Stian Tönnesen efter matchen:
-Vi möter ett bra lag som kom sexa förra säsongen. Under försäsongen har vi fokuserat på att springa mycket i våra omställningar och det tycker jag att vi gör i 60 minuter. Vi gör en bra match rakt igenom och har äveen chansen att vinna men bränner lite för mycket lägen. I det stora hela är vi nöjda, även om vi alltid vill vinna är inte resultatet det viktigaste just idag, avslutar tränaren Stian Tönnesen.

På onsdag väntar träningsmatch mot Skjern, Markus Olssons tidigare klubb.

Målskyttar IFK:
Markus Olsson 8
Anton Halén 5
Andreas Cederholm 4
Ludvig Jurmala 4
Philip Henningsson 3
Emil Frend Öfors 2
Matias Helt Jepsen 2
Trym Johnsen 1
Gustaf Banke: 11 räddningar.