Bekväm resa när semifinalplatsen säkrades

IFK Kristianstad hade sju mål att gå på inför returmötet med IFK Skövde uppe i Skövde. Ett försprång som räckte gott och väl. Till sist kunde Kristianstad springa ifrån och vinna med 34–30, vilket innebär totalresultatet 74–63 och semifinalplatsen är således säkrad i cupspelet.

Efter målexplosionen (40–33) i det första mötet hade IFK ett bra utgångsläge inför returmötet uppe i Skövde. En match som dock inleddes starkast av hemmalaget. Skövde sprang på allt i kontringarna och efter drygt tio minuters spel var hemmalaget i ledningen med 8–5. Således hade IFK endast fyra måls försprång i totalen.

Men efter en skakig start tog sig gästerna samman. Gustaf Banke fick tag på bollarna och i offensiven briljerade duon Emil Frend Öfors och Markus Olsson. Kantspringaren Frend Öfors fick flertalet chanser i kontringar och visade ingen pardon när han väl fick chansen. Detta gjorde att IFK kunde gå i kapp och förbi innan den första halvleken var över. Efter 25 minuters spel tog gästerna också ledningen för första gången i matchen (17–16). Men en uppryckning före paus gjorde att Skövde kunde kvittera genom Viktor Siem precis innan halvtidsvilan.

Inför den andra halvleken var således försprånget oförändrat. Att IFK sedan fortsatte att spela upp sig gjorde att det aldrig blev någon riktig nerv i matchen. Emil Frend Öfors fortsatte på den inslagna vägen i offensiv väg och stannade till sist på hela elva mål. Detta i kombination med att försvarsspelet blev bättre gjorde att IFK faktiskt kunde vinna även returmötet av svenska cupens kvartsfinalspel. Slutresultatet skrevs till sist till 34–30, vilket innebär att semifinalplatsen är säkrad. Två semifinaler med preliminära speldatum precis innan julledigheten.