Inför mötet mellan Redbergslids IK och IFK Kristianstad trodde många att det skulle bjudas på en högdramatisk kamp över 60 minuter. Istället bjöds man på en maktdemonstration från den skånska giganten. Efter att ha gått upp i en tidig ledning med hela 9-1 kunde man kontrollera hela matchen och till slut vinna med övertygande 22-39.

En vinst som gör att IFK klättrar i tabellen och numera befinner sig på en femte plats. Resultatet är för övrigt den största segermarginalen för IFK Kristianstad under hela säsongsupptakten och det är också ett resultat som ger eko i övriga handbollssverige.

Matchen började som sagt i storartad stil från gästande IFK Kristianstad. Ett ramstarkt försvarsspel i kombination med sylvassa kontringar som avslutades med otroligt hög effektivitet var framgångsreceptet under detta tidiga ryck. Efter detta började hemmalaget Redbergslid spela 7-mot-6, vilket gav viss effekt.

Man lyckades skapa fler öppna kantlägen och kunde också göra elva mål innan den första halvleken var över. Detta var dock förgäves i och med att IFK Kristianstad mäktade med hela 22 mål i den första halvleken. Med andra ord var matchen i praktiken redan avgjord efter 30 spelade minuter.

Den fantastiska första halvleken öppnade upp för att IFK Kristianstad
kunde rotera lite bland sina spelare och testa nya kombinationer och varianter i anfallsspelet. Gregor Ocvirk stod för sitt första mål i Handbollsligan, men mest anmärkningsvärt av allt var att den nya målvaktstalangen, René Ingram, fick debutera. Ingram stod
dessutom för tre räddningar under drygt fem minuter på plan.

Trots alla rotationer kunde IFK kontrollera denna match från start till mål och slutresultatet skrevs som tidigare nämnts till hela 22-39.

Säsongens största seger för IFK Kristianstad efter säsongens
bästa insats. Ett styrkebesked som heter duga efter en rad starka prestationer under de senaste matcherna.

Härnäst väntar Varberg på hemmaplan under onsdagen. En match som IFK på förhand ser ut att ha alla chanser i världen att vinna. Varberg med den före detta IFK-kaptenen, Daniel Lindgren, i laget har däremot sett starka ut på sistone och vill göra allt i sin makt för att sätta käppar i hjulet för IFK Kristianstad som är på uppgång efter en trög säsongsstart. På onsdag har vi dessutom julklappsinsamling på entréplan. Missa inte det.